Wat houdt een Microneedling Therapy System behandeling in?

Het Microneedle Therapy System concept is een medisch (FDA) geregistreerd concept afkomstig uit Amerika.
Bij micro needling wordt gebruikt gemaakt van zeer fijne naaldjes, die de huid "gecontroleerd perforeren" zonder de opperhuid te beschadigen. Dit stimuleert in de diepere huidlagen de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine en stabiliseert de melanineproductie. Collageen is het lichaamseigen eiwit, dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Melanine is verantwoordelijk voor de pigmentatie van onze huid. Door deze behandeling wordt de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een verdovende crème aangebracht, die u zelf meebrengt. Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Tevens kan vervelling van de huid optreden. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit kan tot een paar maanden duren en vraagt vaak om meerdere behandelingen.

Nazorg:
De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor.

Indicaties:

  • (acne)littekens
  • chirurgische littekens
  • hyperpigmentatie
  • grove poriën en/of grove huidstructuur
  • rimpels en fijne lijntjes
  • cellulitis
  • striae (ook wel striemen genoemd)

Contra-indicaties zijn actieve acne, ontstekingen, koortslip, schimmelinfecties en rosacea.